25, 26 en 27 mei in Rotterdam

Onderwijs Research Dagen


Tijdens de parallelsessies kunnen vele bijdragen gepresenteerd worden.
T.z.t. kunt u hier het programma openen met de te volgen parallelsessies.

 

Sessies

 • Paper
  In een paper wordt verslag gedaan van een onderzoeksproject, dat door één of meerdere onderzoekers is uitgevoerd. Voorstellen voor een paperpresentatie zijn individueel ingediend en betreffen (bijna) afgerond onderzoek. Voor de presentatie van papers tijdens de ORD zijn maximaal drie papers met een verwant onderwerp samengevoegd in een sessie.
 • Symposium
  Een symposium duurt maximaal 90 minuten en bestaat uit drie of vier samenhangende paperpresentaties, een kritische bespreking door een referent en een discussie met de zaal.
 • Gestructureerde posterpresentatie
  In een gestructureerde posterpresentatie ligt de nadruk op het tussentijds bespreken van bijvoorbeeld onderzoeksdesigns, instrumenten, theoretische inzichten of uitkomsten.
  Dit is voor deelnemers een ideale gelegenheid om bijvoorbeeld hun onderzoeksplannen of tussentijdse resultaten met andere geïnteresseerden te bespreken en zodoende feedback te krijgen op hun plannen en/of ideeën. Tijdens de ORD zijn bepaalde posters in een sessie geprogrammeerd. Posterpresentaties met een verwant onderwerp kunnen worden samengevoegd in één sessie.
 • Rondetafelgesprek
  Het rondetafelgesprek biedt de mogelijkheid om met een beperkte groep deelnemers  in gesprek te gaan over een onderzoeksidee, onderzoeksopzet of andere aspecten van onderwijsonderzoek. Tijdens de ORD worden maximaal drie rondetafelgesprekken in een sessie gehouden, na een korte inleiding van maximaal 5 minuten gaan deelnemers in gesprek over stellingen, problemen, of andersoortige discussiepunten.


Tijdens het congres
Deelnemers kunnen tijdens de parallelsessies kiezen uit een aanbod van vele parallelsessies, verdeeld over zes rondes. Bij de sessies geldt dat binnen één timeslot meerdere presentaties achter elkaar in één zaal plaatsvinden. Tijdens een ronde vinden er géén zaalwisselingen plaats.

De sessies kennen een vrije inloop. Deelnemers kunnen ter plekke bepalen welke presentaties ze willen volgen.

ORD2016

25, 26 en 27 mei 2016

   @ord2016

 

Bekijk de filmpjes over de genomineerden voor de prijs voor de beste begeleider, het beste ps-artikel en het beste proefschrift.

 

Bekijk de film over het brugprogramma @ORD2016: Kom over de Brug!

 

Bekijk de sfeerimpressie van fotograaf Jan van der Meijde.

 

Bekijk de tweetwall ORD2016.